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GOVERNMENT OF SINDH
SINDH REVENUE BOARD
6" Floor, Shaheen Complex,
M.R.Kayani Road. Karachi

Karachi, dated the 26" November, 2012

M/s Haider Nagi & Company,
109, 1% Floor, Paradise Chambers,
Off: Passport Office,
Saddar Karachi - 74400.

(Tel: 3568-0570)

ADVERTISEMENT/COMMISSION FROM DISPLAY ON CINEMA SCREENS

Dear Sir,

Kindly refer to your letter No.ME-SRB-2013 dated 13-11-2012 on the
above subject.

2. All advertisement services falling under tariff heading 98.02 and the sub-
headings thereof (except the ones falling under sub-heading 9802.4000) are
liable to Sindh sales tax at 16%. Accordingly, the queries raised by you, in your
letter under reference, are answered as hereunder:-

e The advertisements displayed on cinema screen or on banners
exhibited inside and around cinema houses are liable to Sindh sales
tax at 16%;

¢ The cinema houses providing or rendering the taxable services of
such advertisements, on their cinema screens or on banners
exhibited inside and around cinema houses, are liable to registration
under section 24 of the Sindh Sales Tax on Services Act, 2011, and
they are required to issue prescribed tax invoices in favor of the
service-recipients. The service recipient of “advertisement”, as
defined in rule 2(2) of the Sindh Sales Tax Special Procedure
(Withholding) Rules, 2011, is a “Withholding Agent” in terms of rule
1(2)(f) thereof and has to e-sign himself under rule 3(1A) thereof, has
to deduct the amount of withholding tax (i.e. 16% of the value of
services) in terms of rule 3(4) thereof, and also has to e-deposit the
amount of withholding tax in Sindh Government’s head of account
“B-02384" in the prescribed manner and by the prescribed due date,
as specified in sub-rule (6) or sub-rule (7), as the case may be, of rule



3 of the said Rules, besides discharging his other responsibilities as
specified in rule 3 of the said Rules. In case the advertiser receives
the taxable advertisement services through any Media/Advertising
Agent (instead of receiving the same directly from the service
provider i.e. the cinema houses, in this case), the procedure
prescribed in paragraph 3 of SRB Circular No.6/2012 dated 09-11-
2012 (available on SRB website www.srb.gos.pk) has to be complied
with . As regards the issue of sales tax on the amount of commission
charged by the Advertising Agent/Media Agent (if any), such amount
of commission ought to be included in the “value”, as described in
section 5 of the Sindh Sales Tax on Services Act, 2011. The taxable
value, so invoiced by the service provider (cinema houses, in this
case), is liable to Sindh sales tax.

- H In case you or any of your clients or any service provider or any service
recipient has any query to make or any clarification to seek, you/they may call
SRB helpline (021)111-778-000 or visit SRB helpdesk at 9" floor of Shaheen
Complex, M.R. Kayani Road, Karachi, or contact SRB at info@srb.gos.pk at
your/their convenience.

L;cpuly Com |ss1c-ner (Hgs)
dehgs@srb.gos.pk

Copy, alongwith a copy of the letter under reference, to:-

1.

N NSWUEWWN

Encl: (1) as above.

The Secretary General, Pakistan Film Exhibitors Association (South
Zone), Lyric Cinema Building, 70-Garden Road, Karachi. (Tel: 3272-
7272), for information and necessary action.

Mr. Imtiaz A. Barakzai, Member (Operations), SRB

Mr. Imran Khan, Director (Monitoring & Compliance), SRB

Mr. Aamir Ali, D.C. (Audit), SRB

A.C. (Withholding I/ 11/ 111}, SRB

Mr. Shoaib Rajkoti, A.C. (Advertisements), SRB

Mr. Javed Akhtar, Manager (Call Center), SRB

Ms. Samreen Hanif, Consultant (Audit), SRB for getting it noted by all
officers in Audit Wing of SRB.
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(Muha fﬁ _*P akho)

Deputy Cegerfissioner (Hgs)

dehds@srb.gos.pk
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